Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

13.08.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • cca 800 g hovězího masa
  • 500 g mletého masa – míchaného
  • koření na mleté maso
  • 4 cibule
  • 1 vejce
  • 100 g slaniny nebo uzeného masa (plátky)
  • 3 stroužky česneku – rozetřeného
  • sůl
  • pepř,
  • hladká mouka na obalení a zahuštění
  • hovězí vývar nebo půl kostky masoxu
  • olej

Postup přípravy pokrmu

Hovězí maso (přední či zadní) si nakrojíme do většího plátu. Plát masa si osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Mleté maso smícháme s vejcem, solí, půlkou jemně pokrájené cibule a kořením. Mletou směs pak naneseme na hovězí plát masa, uplácáme dlaní a poklademe plátky slaniny. Vše pak pevně srolujeme do rolády a zpevníme provázkem. Roládu obalíme v hladké mouce a na pánvi s rozpáleným olejem zprudka opečeme ze všech stran. Pak přendáme do zapékací mísy a ve výpeku orestujeme pokrájenou cibuli, kterou přidáme k masu. Vše podlijeme vývarem, zaklopíme a pečeme cca 1,5 hodiny na střední teplotu, případně podlijeme a obrátíme. Roládu pak odkryjeme a dopečeme ještě asi 30 minut, aby se nám udělala zlatavá kůrčička. Výpek můžeme zahustit trochou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě, pak provaříme a dochutíme pepřem a solí dle potřeby.

Pečenou roládu krájíme asi 10 minut po upečení na slabší plátky, před krájením sundáme provázek. Na talíři přeléváme plátky masa výpekem. K roládě se hodí prakticky jakákoliv příloha: rýže, brambory…

Zdroj receptu: www.recepty.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz