ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Na oleji si necháme zesklovatět pokrájené cibule, přidáme pokrájené osolené a opepřené maso, smažíme dozlatova za občasného promíchání. Po osmažení zaprášíme paprikou a kořením, jen krátce osmažíme a zalijeme vývarem. Dusíme téměř doměkka. Před koncem vaření přidáme na nudličky pokrájené papriky, případně i kousek chilli papričky a dovaříme doměkka. Dáme pozor, aby se nám paprika nerozvařila. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody a provaříme, případně omáčku ještě dosolíme či dopepříme.
Podáváme s knedlíkem, chlebem nebo těstovinami.
Lze připravit i z vepřového nebo drůbežího masa.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz