Hovězí na paprice

Hovězí na paprice

13.08.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 2 větší cibule
  • sůl
  • hladká mouka na zahuštění
  • pepř mletý
  • 600 g hovězího masa (kližka, kýta, přední dle chuti)
  • 300 g papriky - nejlépe barevné
  • 700 ml hovězího vývaru nebo bujónu
  • cca 1 lžíce grilovacího koření bez soli
  • červená chilli paprička (není nutná)
  • olej nebo sádlo
  • 2 lžíce mleté sladké papriky (může být i kombinace sladké a pálivé)

Postup přípravy pokrmu

Na oleji si necháme zesklovatět pokrájené cibule, přidáme pokrájené osolené a opepřené maso, smažíme dozlatova za občasného promíchání. Po osmažení zaprášíme paprikou a kořením, jen krátce osmažíme a zalijeme vývarem. Dusíme téměř doměkka. Před koncem vaření přidáme na nudličky pokrájené papriky, případně i kousek chilli papričky a dovaříme doměkka. Dáme pozor, aby se nám paprika nerozvařila. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody a provaříme, případně omáčku ještě dosolíme či dopepříme.

Podáváme s knedlíkem, chlebem nebo těstovinami.

Lze připravit i z vepřového nebo drůbežího masa.

Zdroj receptu: www.recepty.cz
Související recepty
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
13.08.2021

Lilek s hovězím po Japonsku

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz