Česnečka s hovězím

Česnečka s hovězím

13.08.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 1 cibule
  • 3 ks brambor typu B
  • 1 celer
  • sůl
  • 2 mrkve
  • 7 stroužků česneku
  • 1 petržel
  • 1 lžička pepře mletého
  • 1 kg hovězího masa
  • 70 g tvrdého sýra
  • 4 plátky toastového chleba
  • 2 ks bobkového listu
  • 5 ks nového koření
  • kerblík na dokončení

Postup přípravy pokrmu

Maso zalijte asi 2,5 l vody. Přidejte jednu očištěnou mrkev, celer, petržel, částečně nakrojenou celou cibuli, koření a lžičku soli. Přiveďte k varu. Pak ztlumte a za velmi mírného probublávání vařte min. 1,5–2 hodiny, až maso změkne. Vývar sceďte, maso nakrájejte na kousky a vraťte do vývaru. Přidejte 5 drcených stroužků česneku, zbylou mrkev nakrájenou na nudličky a brambory nakrájené na kostičky. Vařte, dokud brambory nezměknou. Z toastového chleba odkrojte kůrky a nakrájejte jej na kostičky. Rozložte na plech, vložte do vyhřáté trouby a pečte dokřupava. Posypte polovinou nastrouhaného sýra a dopečte dozlatova. Zbylý česnek nakrájejte na plátky a opečte. Do misek rozdělte polévku. Přidejte česnek, krutony, zbylý sýr nakrájený na plátky a ozdobte bylinkami.

Zdroj receptu: www.recepty.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
13.08.2021

Lilek s hovězím po Japonsku

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz