ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Maso zalijte asi 2,5 l vody. Přidejte jednu očištěnou mrkev, celer, petržel, částečně nakrojenou celou cibuli, koření a lžičku soli. Přiveďte k varu. Pak ztlumte a za velmi mírného probublávání vařte min. 1,5–2 hodiny, až maso změkne. Vývar sceďte, maso nakrájejte na kousky a vraťte do vývaru. Přidejte 5 drcených stroužků česneku, zbylou mrkev nakrájenou na nudličky a brambory nakrájené na kostičky. Vařte, dokud brambory nezměknou. Z toastového chleba odkrojte kůrky a nakrájejte jej na kostičky. Rozložte na plech, vložte do vyhřáté trouby a pečte dokřupava. Posypte polovinou nastrouhaného sýra a dopečte dozlatova. Zbylý česnek nakrájejte na plátky a opečte. Do misek rozdělte polévku. Přidejte česnek, krutony, zbylý sýr nakrájený na plátky a ozdobte bylinkami.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz