ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Hrudí je šťavnaté - a z předního nejlibovější - maso.
Hrudí je vhodné na vaření, vývary, ale i na pečení a dušení. Skládá se z kombinace hrudní kosti a vysokého libového předního masa. Vykostěné hrudí lze také použít na maso do omáček, na guláš nebo podusit a použít do ragú. Vařené nebo pečené je výtečné s křenem a hořčicí.
Odděluje se od žeber podélným řezem v linii těla prvního hrudního obratle k bodu 10 cm vzdálenému od skloubení osmého žebra.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz