Hrudí (7)

Miluju hovězí Miluju hovězí

Popis

Hrudí je šťavnaté - a z předního nejlibovější - maso.

Úprava

Hrudí je vhodné na vaření, vývary, ale i na pečení a dušení. Skládá se z kombinace hrudní kosti a vysokého libového předního masa. Vykostěné hrudí lze také použít na maso do omáček, na guláš nebo podusit a použít do ragú. Vařené nebo pečené je výtečné s křenem a hořčicí.

Bourání

Odděluje se od žeber podélným řezem v linii těla prvního hrudního obratle k bodu 10 cm vzdálenému od skloubení osmého žebra.

Recepty

Česnečka s hovězím
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
Soljanka
09.08.2021

Soljanka

Přečíst...
Polévka stracciatella
08.06.2021

Polévka stracciatella

Přečíst...
Dělení hovězího masa
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz