ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
nízké žebro
Bok s kostí se obecně skládá z kombinace kostí žeber a předního masa, které jednotlivá žebra spojuje. Nízkým žebrem nazýváme bok s 9. až 13. žebrem, musí být začištěné, zbavené třásní masa a zbytků bránice. Z masných kusů bývá krásně zmasilé.
Bok s kostí se primárně hodí na vývary, ale také na vaření a pečení. Po vykostění jej lze využít na rolády nebo dušení. Vařený nebo pečený je výtečný s křenem a hořčicí.
Odděluje se řezem přes žebra 10 cm od skloubení žeber s páteří.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz