Lilek s hovězím po Japonsku

Lilek s hovězím po Japonsku

13.08.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 2 ks lilku
  • mořská sůl
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g mletého hovězího masa
  • 1 lžička vína Mirin
  • 1 lžička rýžového octa
  • 1 lžička sójové omáčky
  • bylinky podle chuti
  • pepř mletý

Postup přípravy pokrmu

Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Lilek nakrájejte na 1cm plátky, osolte a nechte vypotit. Osušte a z obou stran opečte, z každé 5 minut. Mezitím rozehřejte na pánvi 1 lžíci oleje s drceným česnekem a zprudka orestujte maso. Snižte teplotu, ochuťte vínem Mirin, octem a sójovou omáčkou. Povařte za stálého míchání, dochuťte solí, pepřem a odstavte. Na velké pánvi si rozehřejte zbytek oleje a lilek ještě orestujte. Když ho otočíte, navrstvěte na každý plátek na maso a společně prohřejte. Opatrně přesuňte na talíře a podávejte s bylinkami.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.recepty.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz