Špička krku (2)

Miluju hovězí Miluju hovězí

Znáte také jako

Chuck roll

Popis

Špička krku má hrubší svalová vlákna, je lehce prorostlá tukem a má vysoký podíl vaziva.

Úprava

Krk je vyloženě omáčkové maso (vaření, pečení, dušení), hodí se na guláš, dá se nakrájet na plátky, které se díky tukovému krytí  při úpravě nevysouší. Vaziva zbavená svalovina se též výborně hodí na mletí (přípravu burgerů).

Bourání

Odděluje se řezem mezi druhým a třetím krčním obratlem.

Recepty

Lilek s hovězím po Japonsku
13.08.2021

Lilek s hovězím po Japonsku

Přečíst...
Hovězí burger se sýrem Brie, brusinkovou omáčkou a salátem
13.08.2021

Hovězí burger se sýrem Brie, brusinkovou omáčkou a salátem

Přečíst...
Hovězí páj pod tvarohovým těstem
13.08.2021

Hovězí páj pod tvarohovým těstem

Přečíst...
Dělení hovězího masa
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz