Spodní šál (24)

Miluju hovězí Miluju hovězí

Znáte také jako

Silverside, jeho součástí je tabulová špička

Popis

Spodní šál je objemný špalek kvalitního libového masa. Velmi dobře se krájí a porcuje, ale je maličko tužší než vrchní šál. Vy­značuje se mírně hrubšími vlákny s vyšším zastoupením vaziva. Nejtvrdší sval z kýty, který je třeba pořádně podusit, aby změkl, ale jde krásně plátkovat. Horní trojúhelníkovitá část spodního šálu (tabulová špička, tafelspitz, picanha, rump-cap) se nechává u tohoto šálu nebo se řeže samostatně jako steakové maso, na zá­vitky a minutky.

Úprava

Spodní šál je vhodný na pečení, dušení, rolády, závitky, pečené i grilované řízky, roštěná, španělské ptáčky a na pečení. Spodní šál z mladých kusů masných plemen je použitelný na steaky a Italové toto maso používají na rostbíf.

Recepty

Hovězí na paprice
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
Hovězí Massaman karí s batáty
13.08.2021

Hovězí Massaman karí s batáty

Přečíst...
Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem
13.08.2021

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Přečíst...
Dělení hovězího masa
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz