ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
péro, přední steak, karb
Podplečí je přechodem mezi krkem a vysokým roštěncem. Ve srovnání s krkem je méně šlachovité a oproti vysokému roštěnci zase více libové. Strukturou i vzhledem vysoký roštěnec připomíná, ale je potřeba z něho odstranit vazovici a lopatkovou chrupavku.
Podplečí se kromě dušení a vaření (omáčky) hodí také na pečení (i v celku po marinování) a při dostatečném mramorování též na grilování (steaky). Pokud mramorování nedostačuje, lze jej pokrájet na guláš.
Odděluje se od vysokého roštěnce rovným řezem mezi pátým a šestým hrudním obratlem a od krku mezi prvním hrudním obratlem a posledním krčním obratlem.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz