Podplečí (4)

Miluju hovězí Miluju hovězí

Znáte také jako

péro, přední steak, karb

Popis

Podplečí je přechodem mezi krkem a vysokým roštěncem. Ve srov­nání s krkem je méně šlachovité a oproti vysokému roštěnci zase více libové. Strukturou i vzhledem vysoký roštěnec připomíná, ale je potřeba z něho odstranit vazovici a lopatkovou chrupavku.

Úprava

Podplečí se kromě dušení a vaření (omáčky) hodí také na pečení (i v celku po marinování) a při dostatečném mramorování též na grilování (steaky). Pokud mramo­rování nedostačuje, lze jej pokrájet na guláš.

Bourání

Odděluje se od vysokého roštěnce rovným řezem mezi pátým a šestým hrudním obratlem a od krku mezi prvním hrudním obratlem a posledním krčním obratlem.

Recepty

Hovězí na paprice
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem
13.08.2021

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Přečíst...
Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
12.08.2021

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Přečíst...
Dělení hovězího masa
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz