ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Kavalírka, plátek z kýty, tri tip roast, pastorenstück, maminha, Rump tail.
Holubička je sval ve tvaru nepravidelného trojúhelníku připomínající křídlo holubice, který přiléhá k vnější části ořechu. Vyznačuje se křehkým vláknem, mramorováním a tukovým krytím, které propůjčuje masu výraznou chuť.
Holubička je vhodná na grilování v celku, steaky, závitky a minutky.
Odděluje se od nízkého roštěnce (po uvolnění palce svíčkové) řezem mezi posledním bederním obratlem a kostí křížovou.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz