Holubička (20)

Miluju hovězí Miluju hovězí

Znáte také jako

Kavalírka, plátek z kýty, tri tip roast, pastoren­stück, maminha, Rump tail.

Popis

Holubička je sval ve tvaru nepravidelného trojúhelníku připomínající křídlo holubice, který přiléhá k vnější části ořechu. Vyznačuje se křehkým vláknem, mramorováním a tukovým krytím, které propůjčuje masu výraznou chuť.

Úprava

Holubička je vhodná na grilování v celku, steaky, závitky a minutky.

Bourání

Odděluje se od nízkého roštěnce (po uvolnění palce svíčkové) řezem mezi posledním bederním obratlem a kostí křížovou.

Recepty

Hovězí na paprice
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
Hovězí Massaman karí s batáty
13.08.2021

Hovězí Massaman karí s batáty

Přečíst...
Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem
13.08.2021

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Přečíst...
Dělení hovězího masa
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz