Husička (13)

Miluju hovězí Miluju hovězí

Popis

Husička je malý podlouhlý sval s jemnými vlákny uložený na přední pleci pod vrstvou kližky (musí se z ní vyloupnout) zhruba pod lopatkovým plátkem. Připomíná falešnou svíčkovou nebo ještě více vepřovou panenku. Je to malý sval s velmi jemnými vlákny a nižší hmotnosti (většinou jen kolem 0,5 kg).

Úprava

Husička se hodí na přípravu minutek, carpaccia a tataráku. Stačí ji nakrájet na nudličky a krátce orestovat. Vyzrálá se hodí na drobné steaky.

Recepty

Hovězí na paprice
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
Lilek s hovězím po Japonsku
13.08.2021

Lilek s hovězím po Japonsku

Přečíst...
Hovězí burger se sýrem Brie, brusinkovou omáčkou a salátem
13.08.2021

Hovězí burger se sýrem Brie, brusinkovou omáčkou a salátem

Přečíst...
Dělení hovězího masa
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz