Kulatá plec (9)

Miluju hovězí Miluju hovězí

Znáte také jako

falešná svíčková, perko, židovská svíčková, Chuck Tender steak

Popis

Kulatá plec má krátká jemná vlákna, je velmi libová a křehká.

Úprava

Partie známá jako fa­lešná svíčková je vhodná na přípravu svíč­kové na smetaně (do omáček), ale také na malé libové steaky na způsob medailonků na rychlé opékání a špikování.

Biomasíčko doporučuje: nakrájet na plátky 2 - 3 cm, pak položit na rozpálenou pánev a cca 15 sekund nechat z každé strany zatáhnout, aby nevytékala šťáva a následně grilovat na středně až více rozpálené pánvi nebo kameni po dobu 3 - 4 minuty z každé strany, poté je vhodné nechat steak tzv. dojít v troubě o teplotě cca 70 °C po dobu 10 minut.

Bourání

Odděluje se řezy před a za plecí, kterými se protnou svaly spojující plec s hrudníkem; následně se za stálého odtahování uvolní obě části až k lopatkové chrupavce, toto spojení s lopatkou se nařízne a odlomí; rozříznutím svalů v místě lomu se obě části oddělí.

Recepty

Hovězí na paprice
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
Hovězí špízy s bramborovým salátem
13.08.2021

Hovězí špízy s bramborovým salátem

Přečíst...
Hovězí Massaman karí s batáty
13.08.2021

Hovězí Massaman karí s batáty

Přečíst...
Dělení hovězího masa
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz