ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Špízy:
Salát:
Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Napíchejte na špízy (máte-li dřevěné špejle, namočte je napřed do studené vody). Česnek oloupejte a nasekejte, promíchejte se sójovou omáčkou a ve směsi špízy marinujte asi 20 minut.
Oloupané brambory povařte v osolené vodě, aby zůstaly ještě trochu pevné. Propláchnutý pórek nakrájejte nadrobno, omytý špenát nasekejte. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, osmažte na něm pórek a šalotku, vmíchejte lístky estragonu, ocet, vývar a hořčici. Osolte a opepřete. Brambory slijte, rozpulte a promíchejte se špenátem a zálivkou. Nechte 20 minut rozležet.
Zbylý olej rozehřejte a zprudka na něm opečte špízy. Osolte, opepřete a podávejte se salátem.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz