Banner úvodní strana
Hovězí špízy s bramborovým salátem

Hovězí špízy s bramborovým salátem

13.08.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

Špízy:

  • 300 g hovězí svíčkové
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce sójová omáčky

Salát:

  • 750 g brambor (malé, pevné)
  • 1 pórek
  • 200 g listového špenátu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 ks šalotky (nakrájené najemno)
  • 4 snítky estragonu
  • 3 lžíce balzamikového octa (světlého)
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl
  • pepř mletý

Postup přípravy pokrmu

Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Napíchejte na špízy (máte-li dřevěné špejle, namočte je napřed do studené vody). Česnek oloupejte a nasekejte, promíchejte se sójovou omáčkou a ve směsi špízy marinujte asi 20 minut.

Oloupané brambory povařte v osolené vodě, aby zůstaly ještě trochu pevné. Propláchnutý pórek nakrájejte nadrobno, omytý špenát nasekejte. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, osmažte na něm pórek a šalotku, vmíchejte lístky estragonu, ocet, vývar a hořčici. Osolte a opepřete. Brambory slijte, rozpulte a promíchejte se špenátem a zálivkou. Nechte 20 minut rozležet.

Zbylý olej rozehřejte a zprudka na něm opečte špízy. Osolte, opepřete a podávejte se salátem.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.recepty.cz
Gastronox 1
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz

Facebook Miluju Hovězí Instagram Miluju Hovězí