ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Do vymazané zapékací mísy (pekáčku) nasypeme vrstvu pokrájené cibule - 600 g. Na cibuli položíme silnější plátky masa (nejméně 2 cm), které dobře osolíme a opepříme z obou stran, kraje masa nařízneme (ne u kližky). Na maso nasypeme další vrstvu cibule - 400 g, kterou posypeme kořením nebo jen osolíme. Zapékací mísu zaklopíme nebo zakryjeme pevně alobalem a dáme do předehřáté trouby na nejnižší teplotu péct (nepodléváme!). Pečeme nejméně 3 hodiny bez NAKUKOVÁNÍ!!! Nemusíme mít strach z připálení, cibule má dostatečné množství vody. Nakonec můžeme odklopit a dopéct dozlatova nebo rovnou podávat.
Podáváme s vařeným bramborem nebo čerstvým pečivem.
Nejlepší je hovězí kližka, ale kdo ji nemá rád, použije jiný druh hovězího.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz