Pikantní hovězí guláš s fazolemi

Pikantní hovězí guláš s fazolemi

27.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 450 g zadního hovězího
  • 400 g červených fazolí
  • 250 ml červeného vína
  • 3 větší cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 rajčatový protlak (70 g)
  • 2 čerstvé červené papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička nasekaných chilli papriček
  • 1 kostka masoxu
  • 1 lžička nasekané petrželové natě
  • sůl

Postup přípravy pokrmu

Fazole na noc zalijte vodou. Následující den vodu sceďte, fazole zalijte červeným vínem a vařte 10 až 15 minut. Maso nakrájejte na kousky a orestujte na oleji. Přidejte dvě nakrájené cibule, prolisovaný česnek a osmažte. Několik koleček cibule ponechte stranou na zdobení. K masu přidejte protlak, fazole ochuťte kmínem, majoránkou a chilli papričkami. Promíchejte a zalijte vodou v takovém množství, aby byly všechny suroviny ponořené. Před koncem vaření přidejte kostku masoxu, rajčatový protlak a podle chuti osolte. Duste doměkka. Guláš podávejte ozdobený kolečky cibule a posypaný petrželovou natí. Skvěle chutná s hranolkami.

Zdroj receptu: https://recepty.blesk.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz