ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Michelova rodina pochází z Corleta Monforte, provincie Salerno, Region Campanie. Zvyklý pěkně po italsku, podle své maminky, připravuje Michele těsto podomácku. Složitý proces si ale odpustíme a použijeme těstoviny již hotové, tedy koupíme si suché lasagne. Pro většinu českých „kuchtilů“ tak bude vaření zdánlivě složitého jídla velmi snadné!
Na 8 porcí:
Zeleninu nakrájenou na malé kostičky (mrkev s celerem můžeme i nahrubo nastrouhat) osmahneme na oleji, přidáme mleté maso a dobře promícháme a orestujeme, podlijeme červeným vínem, necháme vyvařit. Směs okořeníme sekanými bylinkami, pepřem a solí, zalijeme drcenými rajčaty a necháme na mírném ohni dusit asi hodinu. Připravená směs musí mít dostatek šťávy, aby ji mohly lasagne při pečení absorbovat.
Na dno zapékacího pekáče dáme část masové směsi, pak vrstvu suchých lasagní, maso, vrstvu nastrouhaného parmezánu, lasagne, maso, parmezán a ještě jednou opakujeme, zakončíme bohatou vrstvou parmezánu. Přikryjeme olejem potřeným alobalem. Pečeme asi 25 minut při 180 °C.
Přejeme vám dobrou chuť!
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz