Hovězí skřivan v pivní marinádě

Hovězí skřivan v pivní marinádě

26.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 500 g zadního hovězího masa
  • 400 g klobásy
  • 200 g slaniny
  • 50 g česneku
  • 200 g oleje
  • 250 g cibule
  • 200 g kečupu
  • 50 g hladké mouky
  • 5 dcl černého piva
  • 1 feferonka
  • worcester
  • sůl
  • kmín
  • pepř

Postup přípravy pokrmu

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Okořeníme a potřeme česnekem.  Vložíme klobásu, slaninu a zamotáme. Na rozpáleném tuku závitek orestujeme a vyjmeme. Přidáme na kostky nakrájenou cibuli a orestujeme do tmava. Vložíme zpět maso a zalijeme kečupem rozmíchaným v pivě. Přikryjeme a dusíme do měkka. Měkké závitky vyjmeme a šťávu zahustíme. Dochutíme solí, drceným kmínem, pepřem a worcesterem. Skřivany dáme zpět s nakrájenou feferonkou a podáváme s tmavým pečivem.

Zdroj receptu: Kalendáře ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz