ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Hovězí roláda (4 porce)
Celerové pyré
Studená kaparová omáčka
Hovězí roláda
Maso rozřízneme podélně na plát a přes folii jej rozklepeme, opepříme a osolíme.Z hořčice, worcesterské omáčky, oleje, soli a pepře vymícháme marinádu.Maso marinádou potřeme, zabalíme do tvaru rolády a pevně svážeme motouzem.
Roládu opečeme zprudka na oleji ze všech stran, vložíme na vyšší plech s mřížkou (na plech nalijeme trochu vody – zvlhčuje vzduch v troubě a také se nám odkapaná šťáva nepřipeče na plech), pečeme ve vyhřáté troubě na 130 °C asi 60 minut.
Po upečení maso nakrájíme na porce, které ještě osolíme, nejlépe šupinkatou, maldonskou solí. Podáváme s celerovým pyré a studenou kaparovou omáčkou.
Celerové pyré
Očištěný celer a brambory nakrájíme a uvaříme ve slané vodě doměkka. Vodu slijeme a zeleninu rozmixujeme dohladka s horkou smetanou, dochutíme solí.
Studená kaparová omáčka
Majonézu, sekané kapary a hořčici smícháme, dochutíme octem a solí.
Přejeme vám dobrou chuť!
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz