ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Kde jinde hledat inspiraci pro přípravu hovězího než v zemi, kde spotřeba hovězího na osobu převyšuje spotřebu Čechů téměř desetkrát, kde příprava hovězího má tradici. Je však mylné domnívat se, že americká kuchyně jsou jen bifteky. Nejsou. Americká kuchyně je překvapivě bohatá a netradiční. Posuďte.
Do menšího kastrůlku nasypeme brusinky, přidáme cukr a jablečný mošt a zvolna vaříme, až brusinky změknou. Používáme−li brusinkovou marmeládu, použijeme méně cukru a směs marmelády, cukru a jablečného moštu necháme pouze přejít varem. Muškátový oříšek smícháme s moukou a směs vetřeme do celého povrchu masa. Ve velkém kastrolu maso osmažíme na sádle dohněda, přelijeme svařenými brusinkami, přidáme celou skořici a nové koření, osolíme a přiklopené zvolna vaříme, až maso změkne (cca 2 hodiny). Měkké maso nakrájíme na porce, které přelijeme šťávou. Podáváme se zeleninovou oblohou.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz