Hovězí pečeně Yankee

Hovězí pečeně Yankee

20.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Kde jinde hledat inspiraci pro přípravu hovězího než v zemi, kde spotřeba hovězího na osobu převyšuje spotřebu Čechů téměř desetkrát, kde příprava hovězího má tradici. Je však mylné domnívat se, že americká kuchyně jsou jen bifteky. Nejsou. Americká kuchyně je překvapivě bohatá a netradiční. Posuďte.

Ingredience

  • 1 kg zadního hovězího
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku
  • 1 šálek brusinek nebo 1/2 šálku brusinkové marmelády
  • 2 lžíce sádla
  • 1/2 šálku jablečného moštu
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 celé skořice
  • několik zrnek nového koření
  • 1 lžička soli

Postup přípravy pokrmu

Do menšího kastrůlku nasypeme brusinky, přidáme cukr a jablečný mošt a zvolna vaříme, až brusinky změknou. Používáme−li brusinkovou marmeládu, použijeme méně cukru a směs marmelády, cukru a jablečného moštu necháme pouze přejít varem. Muškátový oříšek smícháme s moukou a směs vetřeme do celého povrchu masa. Ve velkém kastrolu maso osmažíme na sádle dohněda, přelijeme svařenými brusinkami, přidáme celou skořici a nové koření, osolíme a přiklopené zvolna vaříme, až maso změkne (cca 2 hodiny). Měkké maso nakrájíme na porce, které přelijeme šťávou. Podáváme se zeleninovou oblohou.

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz