ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
10 porcí:
Petrželové bramborové knedlíky:
Maso nakrájíme na špalíčky a prošpikujeme je kousky špeku, osolíme, posypeme zázvorem, zakápneme pár kapkami bílého vína, dobře zapracujeme. Cibuli nakrájíme nahrubo. V kastrolu na rozpáleném sádle opečeme cibuli do zlatohnědé barvy, trvá to déle, buďme trpěliví. Do základu vložíme maso a opečeme ho ze všech stran, přidáme plátky čerstvého zázvoru, podlijeme vínem a vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme, zalijeme vývarem, povaříme 15−20 minut, podle chuti zakápneme citronovou šťávou, dosolíme. Můžeme i přepasírovat. Brambory si uvaříme nejlépe den předem. Zchladlé je oloupeme a najemno nastrouháme. Vejce rozkvedláme s mlékem a zapracujeme s moukou, krupičkou, solí a petrželkou. Vytvoříme hladké kompaktní těsto, ze kterého vyválíme čtyři stejně velké šišky, které ihned vaříme v mírně osolené vodě 20−25 minut. Maso prohřejeme, servírujeme s bramborovým knedlíkem, přeléváme šťávou.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz