• Úvodní strana
  • >
  • Recepty
  • >
  • Hovězí maso dušené s kořenovou zeleninou a červeným zelím aneb hovězí „stew“ s červeným zelím
Hovězí maso dušené s kořenovou zeleninou a červeným zelím aneb hovězí „stew“ s červeným zelím

Hovězí maso dušené s kořenovou zeleninou a červeným zelím aneb hovězí „stew“ s červeným zelím

09.06.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

6 porcí:

  • 1 kg hovězího zadního krájeného na kostky
  • 1 středně velký celer
  • 1 velká mrkev
  • 2 cibule
  • 10 stroužků česneku
  • 1/2 hlávky červeného zelí
  • 300 g drcených tomatů
  • 5 bobkových lístků
  • 4 snítky tymiánu
  • 1,5 l hovězího vývaru
  • 200 ml oleje (100 ml pod maso, 100 ml pod zeleninu)
  • drcený kmín
  • pepř a sůl

Postup přípravy pokrmu

Maso osolíme, opepříme a okmínujeme, opečeme prudce na velmi rozpáleném oleji a vyjmeme z hrnce. Zeleninu nakrájíme na velké kusy a orestujeme na oleji společně s bobkovým listem a tymiánem. K zelenině přidáme zpět maso a podlijeme vývarem. Dusíme společně doměkka. Po uvaření ještě dochutíme solí a pepřem. Polévku můžeme servírovat v malém vydlabaném chlebu.

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz