ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Jako aperitiv samozřejmě slivovička. Jednu malou(!) můžeme již před začátkem vaření, na kuráž. Pak si nemusíme dělat hlavu s tím kolik čeho. Prostě všeho přiměřeně, od oka.
Hovězí zadní nakrájíme na plátky (počet plátků a jejich velikost odpovídá počtu a apetitu budoucích strávníků), mírně naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a na pánvi prudce osmažíme. V kastrolu osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a přidáme trochu česneku. Naklademe osmažené plátky a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou, zakapeme worcesterem a občas zamícháme, aby se plátky neslepily. Podáváme s rýží nebo bramborem.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 725 362 844
E-mail: vokata@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz