Chilli con carne

Chilli con carne

21.07.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

4 porce:

chilli con carne:

  • 40 ml olivového oleje
  • 450 g hrubě umletého hovězího zadního
  • 1 ks středně velké cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 450 g drcených rajčat
  • 450 g konzervovaných červených fazolí
  • třtinový cukr
  • kmín
  • chilli
  • pepř a sůl

rýže:

  • 240 g rýže parboiled
  • 30 ml olivového oleje
  • 360 ml vody
  • sůl
  • 1 limetka
  • 1 svazek koriandru
  • 1 avokádo

Postup přípravy pokrmu

Cibuli nakrájíme najemno a prudce zpěníme na oleji společně s jemně posekaným česnekem a kmínem, přidáme maso a společně prudce orestujeme. Směs doplníme rajčaty i se šťávou, dochutíme cukrem, solí a chilli, 10 minut podusíme a přimícháme scezené fazole. Propláchnutou rýži orestujeme na oleji, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Hrnec s rýží vložíme do trouby a pečeme pod pokličkou asi 20 minut při 180 °C. Po vyjmutí z trouby necháme rýži „vydechnout“, zakápneme limetkovou šťávou a přidáme nasekaný koriandr, lehce promícháme. Porci masové směsi s rýží ozdobíme proužky avokáda.

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz