ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Nakrájíme hovězí na kostičky po 4-5 cm. Necháme marinovat 12 hodin v červeném burgundském s 1 lžičkou likéru marc de Bourgogne, 1 lžící oleje, bylinkami-bouquet garni, a s cibulí a mrkví nakrájenými na kroužky. Po 12 hodinách osušíme kousky hovězího kuchyňským papírem, osmahneme na másle a dáme stranou. Na slanině osmahneme cibulku a přidáme hovězí maso. Poprašíme moukou a necháme zhnědnout. Lehce osolíme a opepříme. Přidáme přeceděnou marinádu, ve které bylo maso naložené, a dolijeme vínem tak, aby bylo maso zakryté. Přidáme žampióny. Přivedeme k varu. Přikryjeme a necháme dusit na mírném ohni nejméně 3 hodiny. Při podávání oflambujeme skleničkou likéru marc de Bourgogne. Podáváme velmi teplé s bramborami vařenými na páře a posypanými petrželkou.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz