Ostravská fazolačka

Ostravská fazolačka

03.06.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

10 porcí:

  • 50 g předem namočených velkých bílých fazolí
  • 250 g hovězího předního na polévku
  • hovězí kosti
  • 200 g vepřového bůčku
  • 1 mrkev
  • 2 petržele
  • 1/4 celeru
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 5 bobkových listů
  • sůl
  • jíška: 50 g másla, 20 g hladké mouky
  • vložka do polévky: 1 cibule, 30 g sádla, 2 ostravské klobásy, 2 stroužky česneku, 1 lžíce mleté sladké papriky.

Postup přípravy pokrmu

Do hrnce vložíme scezené fazole, maso, kosti, kořenovou zeleninu, cibuli, rozmáčknuté stroužky česneku, bobkový list, zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Na sádle opečeme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme kolečka klobásy, osmahneme, nasekaný česnek a papriku, necháme zpěnit a odstavíme. Na rozpuštěném másle připravíme světlou jíšku. Když jsou maso a fazole měkké, vyjmeme maso a zeleninu a nakrájíme na malé kousky. Do polévky vmícháme připravenou jíšku, vložíme zpět maso a zeleninu, klobásku na cibuli a česneku a povaříme ještě 15 minut.

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz