Oháňka (29)

Miluju hovězí Miluju hovězí

Znáte také jako

Hovězí oháňka, volská oháňka, Ox Tail

Popis

„Za každého počasí prodáváme ocasy“ hlásal prvorepublikový řezník pan Urban. Oháňka je upravena bez křížové kosti, bez kůže a hladkého svalstva konečnice. Jde o tzv. přední maso s kostí a znalci si ho u řezníka nikdy nenechají ujít. Skládá se z menších šťavnatých svalových celků znamenité chuti, velkého množství šlach a ocasních obratlů.

Úprava

Oháňka je základem velmi silných (kližnatých) vývarů jedinečné chuti a hodí se i na ragů.

Bourání

Odděluje se řezem mezi kostí křížovou a prvním ocasním obratlem.

Recepty

Česnečka s hovězím
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
Soljanka
09.08.2021

Soljanka

Přečíst...
Hovězí líčka na kořenové zelenině
06.08.2021

Hovězí líčka na kořenové zelenině

Přečíst...
Dělení hovězího masa
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz