Morkové kosti a kosti řídké (33)

Miluju hovězí Miluju hovězí

Popis

Hovězí kosti jsou vedlejším jatečným produktem a získávají se vykosťováním hovězího masa. Ke kulinárním účelům se používají hovězí kosti výsekové, mezi které se řadí tzv. kosti morkové a kosti řídké. Morkové kosti jsou střední části dlouhých kostí (ramenní, holenní, a stehenní).

Úprava

Čerstvé kosti (očištěné, bez zápachu) by měly patřit do každé dobré kuchyně, protože jsou nejen výtečným základem vývarů (vč. několikahodinových tažených vývarů: demi-glace), ale morek lze využít také k přípravě morkových knedlíčků a můžeme jej dokonce grilovat (uprostřed nařezané morkové kosti).

Recepty

Lilek s hovězím po Japonsku
13.08.2021

Lilek s hovězím po Japonsku

Přečíst...
Hovězí burger se sýrem Brie, brusinkovou omáčkou a salátem
13.08.2021

Hovězí burger se sýrem Brie, brusinkovou omáčkou a salátem

Přečíst...
Hovězí páj pod tvarohovým těstem
13.08.2021

Hovězí páj pod tvarohovým těstem

Přečíst...
Dělení hovězího masa
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz