ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tento recept je specialitou vyhlášené restaurace Wildcat Inn and Tavern, která se nalézá v malé vesničce Jackson Village na úpatí Bílých hor ve státě New Hampshire v Nové Anglii (USA). I když se toto gurmánské doupě jmenuje „Wildcat = divoká kočka“, nečekejte na jídelním lístku kočičí speciality, ale zejména lákavé variace na hovězí maso. Kromě předkládaného receptu se restaurace pyšní také báječnými hovězími steaky, pečenými žebírky polévanými jahodovou omáčkou, kapsami plněnými višňovou nádivkou atd.
Nakrájíme maso na plátky min. 1,5 cm, naklepeme jako na řízky a rozložíme, doprostřed každého kusu položíme 2 plátky slaniny a na ně kuličku uhnětenou z nastrouhaného sýra (asi tak do velikosti pingpongového míčku), kuličku posypeme oreganem, můžeme i opepřit. Plátky masa solíme dle vlastního uvážení vzhledem ke slanině a sýru, který může být již také slaný. Kuličku sýra zabalíme do slaniny a pečlivě do plátku masa. Takto připravené kuličky pokládáme těsně vedle sebe do vymaštěné pečící nádoby (velikost vybíráme dle množství kuliček tak, aby byly těsně vedle sebe – jako když děláme buchty – aby se při pečení neotevíraly). Případně můžeme kuličky omotat nití, kterou před servírováním odstraníme. Kuličky pečeme dozlatova, dle potřeby můžeme podlévat. Rýži natural vaříme osolenou s oloupanou menší cibulkou a hřebíček můžeme zapíchat do cibulky. Na oleji v hlubší pánvi orestujeme veškerou připravenou zeleninu pokrájenou na větší kousky. Na talíř klademe upečené koule, kopečky uvařené rýže a dozdobíme zeleninovou směsí.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz