ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Předehřejte troubu na 180°C. Oloupejte a najemno pokrájejte česnek a cibuli, na malé kousky nakrájejte slaninu a nadrobno nasekejte lístky rozmarýnu.
Do vhodného kastrolu nalijte menší množství olivového oleje a zahřejte na mírném plameni, přidejte slaninu, rozmarýn, česnek a cibuli a za občasného míchání orestujte cca 5 minut.
Zvyšte intenzitu plamene a přidejte mleté hovězí maso. Za stálého míchání zprudka osmahněte a až maso začne hnědnout, zalijte vínem. Pak na nízkém plameni nechte probublávat, než se víno dostatečně zredukuje.
Mezitím rozmixujte sušená rajčata a přidejte na pánev spolu s konzervovanými rajčaty. Dobře promíchejte a dochuťte solí.
Kastrol zakryjte pokličkou nebo alobalem a nechte v troubě na hodinu. Po třiceti minutách směs promíchejte, popřípadě přidejte trochu vlažné vody, kdyby bylo třeba.
V této fázi dejte vařit dostatečné množství osolené vody na špagety. Těstoviny povařte al dente (na skus).
Směs a těstoviny dobře promíchejte, rozdělte na talíře a posypte troškou parmazánu.
Dobrou chuť vám přeje Biopark!
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz