ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Ujišťujeme veřejnost, že nejsme xenofóbní. Pochopte, rómský guláš, to je hloupé. Konzultovali jsme s mnoha příslušníky zmíněného etnika a cikánský guláš jim opravdu nevadí.
Maso nakrájíme na kostky. Mouku smícháme se lžičkou sladké papriky a ve směsi obalíme kostky masa. Dvě cibule nakrájíme najemno, dvě na osminky, česnek nasekáme, feferonky zbavíme jader a nakrájíme na kolečka.
Obalené maso prudce osmahneme na rozpuštěném másle a vyjmeme ho. Do másla vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a sekaný česnek, přidáme rajčatový protlak a podlijeme vývarem. Vložíme osmažené maso a krátce povaříme. Vmícháme na čtvrtky nakrájená rajčata a feferonky. Dusíme, pokud není maso téměř měkké. Přidáme žluté papriky nakrájené na kostičky a cibule nakrájené na osminky. Ještě chvíli podusíme. Papriky i cibule by neměly být úplně měkké, zatímco maso ano. Osolíme dle libosti a servírujeme s knedlíkem. Ozdobíme sekanou petrželkou.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz