ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Použít můžeme v podstatě jakýkoliv druh telecího masa. Postup je velmi jednoduchý, náročný pouze na trpělivost, abychom vydrželi, než se maso podusí.
Pro 4 porce:
Telecí maso nakrájíme na kostky a jednotlivé kousky obalíme v mouce, osolíme a opepříme.
V pánvi rozehřejeme olej a kousek másla. Kostky telecího vložíme do pánve.
Ze začátku s masem na pánvi příliš nepohybujeme, necháme je tak zvaně zatáhnout. Poté kousky masa obracíme tak, jako by šlo o jednotlivé malé steaky, které je třeba rovnoměrně propéct.
Jakmile maso získá barvu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, posypeme šalvějí a podlijeme vínem. Nápek, který se vytvořil na dně pánve, špachtlí opatrně odškrábneme ode dna, aby se jeho chuť spojila s vínem. Maso necháme dusit doměkka.
Přilijeme smetanu, vše opatrně promícháme a necháme ještě krátce prohřát.
Příloha: Domácí chléb.
Dobrou chuť přeje Jiří Hilgart
(finalista kuchařské show MasterChef 2015)
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz