Milánský řízek s rukolou a mini rajčaty

Milánský řízek s rukolou a mini rajčaty

15.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

Řízky (4 porce)

  • 800 g telecí kýty
  • 150 g přepuštěného a scezeného másla
  • 2 vejce
  • hladkou mouku
  • 80 g strouhaného parmazánu
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • 1 citron

Salát

  • 300 g rukoly
  • 150 g malých rajčátek
  • ½ radichia
  • citronovou šťávu
  • olivový olej
  • mletý pepř
  • cukr
  • sůl

Postup přípravy pokrmu

Řízky

Z vajec, parmazánu a mouky vymícháme hladké těstíčko. Kýtu naporcujeme a řízky přes folii naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v těstíčku a smažíme na přepuštěném másle dozlatova. Podáváme s kouskem citronu.

Salát

Rukolu omyjeme, rajčata nakrájíme na půlky, radichio na kostky. Z citronové šťávy, oleje, cukru, pepře a soli vyšleháme emulzi, do které vmícháme zeleninu těsně před podáváním.

 

Přejeme vám dobrou chuť!

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz