Hovězí kýta na pivě

Hovězí kýta na pivě

20.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Sejde−li se náhodou v ledničce osamocené pivo s kusem dobře odleželého hovězího, není důvod nespojit jejich osudy k potěše pozvaných přátel.

Ingredience

  • 8 plátků hovězího zadního
  • 5 plátků slaniny
  • 4 velké cibule
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • plnotučná hořčice
  • malé světlé pivko (zbytek pro osvěžení kuchaře)

Postup přípravy pokrmu

Maso nakrájíme na nudličky a osmažíme na vyškvařené slanině. Posolíme, popeříme a dusíme ve vlastní šťávě, až je maso skoro měkké. Do druhého pekáčku střídavě skládáme maso posypané tymiánem a potřené hořčicí a vrstvy cibule nakrájené na kolečka. Postup opakujeme tak, aby poslední vrchní vrstva byla cibule. Zalijeme pivem a dáme zapéci do trouby. Když cibule na povrchu změkne, maso je hotové. Podáváme s chlebem či rýží.

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz