ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
6−8 porcí:
Vývar:
Zelenina Julien:
Bylinková sedlina:
máslo na vymaštění a hrubá mouka na vysypání formy
Hovězí kosti (máme-li velké, nasekáme) a nahrubo nakrájené maso prudce opečeme na oleji, přidáme zeleninu (cibuli neloupeme, česnek jen rozmáčkneme), osmahneme, přidáme koření, zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu, příkon tepla zmírníme na minimum a vývar „táhneme“ alespoň 3 hodiny. Svrchu sbíráme pěnu. Hotový vývar scedíme. Zeleninu nakrájíme na nudličky a opečeme na másle. Vejce rozmícháme s mlékem, solí, sekanými bylinkami a vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Vložíme do pekáče s vodou do trouby a pečeme při 160 °C 10−15 minut. Podáváme horký vývar se zeleninou a bylinkovou sedlinou.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz