Vývar s bylinkovou sedlinou

Vývar s bylinkovou sedlinou

21.07.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

6−8 porcí:

Vývar:

  • 1 kg hovězích kostí a předního hovězího masa,
  • 500 g kořenové zeleniny − mrkev, celer, petržel
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • slunečnicový olej
  • 6 kuliček nového koření
  • 12 kuliček celého pepře
  • voda
  • sůl

Zelenina Julien:

  • 1 mrkev
  • ¼ celeru
  • 100 g pórku
  • 20 g másla

Bylinková sedlina:

  • 4 vejce
  • 200 ml mléka
  • hrst čerstvých bylinek (bazalka, tymián, petrželka)
  • sůl

máslo na vymaštění a hrubá mouka na vysypání formy

Postup přípravy pokrmu

Hovězí kosti (máme-li velké, nasekáme) a nahrubo nakrájené maso prudce opečeme na oleji, přidáme zeleninu (cibuli neloupeme, česnek jen rozmáčkneme), osmahneme, přidáme koření, zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu, příkon tepla zmírníme na minimum a vývar „táhneme“ alespoň 3 hodiny. Svrchu sbíráme pěnu. Hotový vývar scedíme. Zeleninu nakrájíme na nudličky a opečeme na másle. Vejce rozmícháme s mlékem, solí, sekanými bylinkami a vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Vložíme do pekáče s vodou do trouby a pečeme při 160 °C 10−15 minut. Podáváme horký vývar se zeleninou a bylinkovou sedlinou.

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz