Téměř vegetariánská sekaná

Téměř vegetariánská sekaná

29.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Téměř vegetariánská proto, že masa je v ní opravdu poskrovnu. Jezme zdravě vyváženou stravu!

Ingredience

  • ¼ kg mletého hovězího, ideálně z vysokého žebra
  • 1 velká cibule
  • středně velká cuketa
  • středně velký lilek
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • houby Shi-také (sušené či čerstvé, případně houby jiné, ale aromatické)
  • čubrica
  • čerstvé bylinky (majoránka, petržel, bazalka, máta, šalvěj)
  • sůl, pepř

Postup přípravy pokrmu

Smícháme mleté maso, jemně krájenou cibuli, utřený česnek, jemně krájenou cuketu. Přidáme vejce, čubricu, sůl, pepř, nakrájené houby (sušené napřed namočené). Vypracujeme šišku, v pekáči ji obložíme na kolečka nakrájeným lilkem a dáme péct. Pečeme zakryté cca ½ hodiny, po té odklopíme a ¼ hodinku dopečeme. Podáváme s bramborem.

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz