ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Guláš mnoha variant vhodný k nasycení strávníků v létě na chalupě. Trempský guláš snese mnoho surovin, prostě co dům dal. Příprava není složitá a guláš může být pokaždé jiný, ale vždy bude výborný.
Tolik základní suroviny. Jiný guláš vznikne, když např. klobásu nahradíme paprikovým bokem a brambory nahradíme právě dozrálou cuketou a zelenou paprikou, jiný bude, když přidáme čerstvou zeleninu ze zahrady a kousek vepřového masa, jiný bude, přidáme-li domácí uzené. Fantazii se meze nekladou, prostě co dům dal.
Příprava základního guláše: Drobě krájenou cibuli osmažíme na tuku dozlatova, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka ho po všech stranách osmahneme. Posolíme, přidáme mletou papriku, zalijeme vývarem a dusíme přibližně ¾ hodiny. Přidáme houby, klobásu nakrájenou na kolečka brambory nakrájené na kostičky. Dusíme, až brambory změknou. Podáváme s chlebem, dal-li ho dům. Nedal-li, stačí rohlík.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz