V nabídce naší farmy naleznete hovězí maso ze skotského plemene highland a domácí produkty nejen z hovězího masa...

Více...
 

Udělejte radost svým blízkým a věnujte jim dárkový poukaz na odběr hovězího masa a našich dalších výrobků v hodnotě...

Více...
 

Vánoce už ťukají na dveře a my Vám nabízíme naše HOVĚZÍ v BIO kvalitě. Objednávky přijímáme do 14.12.!

Více...
 

Vánoce se blíží a my Vám nabízíme 3 kg baliček 200 Kč/kg obsahovat bude od každé partie kousek...

Více...
 

Recepty z hovězího masa "běží" na televizní stanici b-tv v pořadu FOOD & DRINKS každý den v hodinovém bloku od 18:30 hod.

Více...
 

Kromě Prahy a Brna najdete naše hovězí maso a výrobky na desítkách míst po celém Zlínském kraji i na Slovensku...  

Více...
 

Objednávky hovězího masa a výrobků v našem e-shopu: datum a čas vyzvednutí zveřejněny na webu, nebo dle dohody...

Více...
 

Pojízdná prodejna s hovězím na vás bude čekat v sobotu 15. 12. 2018 od 8 do 14 hodin v Praze Dejvicích na Kulaťáku! Další termíny níže.  

Více...
 

podívejte se na aktuální nabídku hovězího masa wagyu z vlastní produkce. Bližší informace v přiloženém dokumentu.

Více...
 

Prodáváme vyzrálé vakuově balené hovězí maso a steaky z plemene aberdeen angus z vlastního chovu a zvěřinu z vlastní obory...

Více...
 

Poslední letošní rozvoz vyzrálého hovězího masa plánujeme ve dnech 17. - 20.12. termíny a rozpis naleznete níže...

Více...
 

kde můžete naše hovězí maso koupit nebo ochutnat. Mezi pravidelné odběratele patří restaurace, prodejny, jídelny MŠ, zákazníci...  

Více...
 

Čas grilování je tu, takže téma je opět aktuální, pojďme si nechat poradit od odborníků na slovo vzatých. Úžasný, jednoduchý a lehce zapamatovatelný návod na to, jak si svůj steak užít a nepokazit jeho přípravu vám radí "Mitrovští", tak jdeme na to! A že se to na Mitrově opravdu umí se můžete přesvědčit sami návštěvou jejich vyhlášené restaurace...

  

JAK NE-POKAZIT STEAK

 

Hurá do supermarketu

Všichni víme, že kvalitní suroviny jsou základem dobrého výsledku vašeho kuchařského umění, ale pozor, u steaků BIO značka nestačí! Je třeba koupit maso vhodného plemene, správně odchovaného a vykrmeného a především zpracovaného zvířete!

 

Z lednice šup na pánev

Steak z lednice si uprostřed uchová nízkou teplotu třeba i celý den. Poměr teploty na povrchu steaku a uvnitř je klíčovým faktorem správně propečeného steaku.  Před přípravou  musí mít maso  pokojovou teplotu i uvnitř!

 

Dosolte si na talíři

Steak uvnitř neochutíte, o to víc je třeba zapracovat na jeho povrchu

z obou stran. Stačí sůl a pepř, ale pokud chcete víc, musíte ještě předtím, než steak grilujete, na talíři již nic nedoženete!

 

Ať se nepřipálí

Gril nebo pánev, vždy pořádně rozpálit. Optimální teplota na přípravu steaku je mezi 200 – 230 °C. Pánev se silným dnem a gril s litinovým roštem udrží teplotu po celu dobu přípravy!

 

Propečení dotykem

Testování propečení steaku dotykem  nebo pouhým pohledem ponecháme špičkovým kuchařům. My se spolehneme na stopky a nebo ještě lépe na teploměr umístěný ve středu masa!

 

Rychle jez

Z grilu steak sundejte až má střed teplotu o 5°C menší než je požadované propečení, s pomocí kleští opečte kraje, kost  nebo tukové krytí a nechejte zakrytý odpočinout. Distribuce nakumulovaného tepla a šťáv dokončí vaše dílo během pár minut!

 

Tak ať se povede vám přeje Mitrovsky Angus!

 

Dále by vás mohlo z Mitrova zajímat:

 

JAK UDĚLAT T-BONE STEAK, RESP. JAKÝKOLIV STEAK S KOSTÍ

8 T-BONE STEAKŮ Z JEDNÉ PŮLE

MITROVSKY NESPLŇUJE EVROPSKÉ NORMY NA VÝROBU ŠPEKÁČKŮ!