Steaky jsou jedním z nejžádanějších produktů Mitrovsky Angus. A my vás naučíme, jak se to dělá! Nejbližší kurz už 1. března 2019...

  

Udělat šťavnatý steak je snadné pokud máte správné maso, vybavení a víte jak na to. Naše zkušenosti říkají, že základem dobrého steaku jsou 3 podmínky:

- správné steakové plemeno z kvalitního chovu

- porážka, zrání a bourání masa

- kuchařské umění

   

Ani sebelepší kuchař neudělá dobrý steak z masa zvířete, které nebylo správně odchováno a krmeno nebo po porážce neprošlo procesem zrání. Již dříve jsme připravili pár rad, jak steak připravit na grilu i s krátkým videem |Jak připravit T-Bone steak

    

Stupně propečení steaků 

Rare – jemně propečený, (teplota středu 52 °C). Z vnějšku je již tmavě nědý a vnitřek se také začíná zabarvovat, avšak je stále rudý.
Medium Rare – Středně propečený, (teplota středu 55 °C). Z vnějšku tmavěhnědý, střed steaku je růžový a zbytek vnitřku přechází do šedohnědé.
Medium – Teplota středu 60 °C. Úplný střed je stále růžový, ačkoli zbytek masa už je zcela propečen do šedohnědé barvy.
Medium Well – Teplota středu 65 °C. Maso už je téměř celé hnědé, pouze s náznaky růžové ve středu. Šťavnatost se již vytrácí.
Well Done – Teplota středu 71 °C. Maso je již zcela propečené a okraje mírně ohořelé. Střed je šedohnědý. Tuto úpravu našich steaků nedoporučujeme, nejlépe si většinu steaků vychutnáte v úpravě maximálně medium.

Stále si nejste jistí?

 

Neváhejte a domluvte si u nás kurz!

 

Pro skupinky přátel nebo jako program firemní akce organizujeme v Mitrově kurzy přípravy steaků. Naučíme vás připravit steak bez nakládání, dopékání, steaky s kostí, i bez kosti, zkrátka tak, jak to má být, když máte pořádnou flákotu masa a rozpálený gril. Součástí kurzu je i prohlídka celého provozu BIO porážky a bourárny v Mitrově. Kurzy sjednáváme individuálně, kontaktujte prosím Roberta Zeleného na e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Součástí Kurzu Je Také Prohlídka Celého Provozu BIO Porážky A Bourárny.

 

REZERVACE na 1.3.2019