Tatarské fondue

Tatarské fondue

20.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Posezení s přáteli, kdy se vedou řeči o všem a o ničem, je zajímavější, když si každý sám připraví svou po

Ingredience

  • 400 g tataru (jemně mleté nebo lépe škrabané hovězí maso)
  • 200 g jemně mletého libového vepřového masa
  • 1 cibule (nastrouhaná)
  • 1 vejce
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • sladká paprika
  • 1 litr oleje do fondue nádobky

Postup přípravy pokrmu

Maso promícháme s cibulí, vejcem, petrželkou, solí, pepřem a paprikou. Vypracujeme těsto, vytvarujeme z něho kuličky o velikosti vlašského ořechu a rozdělíme na talířky. Olej rozpálíme v kotlíku na sporáku a po té postavíme na ohřívač. Nyní již každý sám napichuje masové kuličky na fondue vidličky a smaží v horkém oleji. Jako příloha např. veka, chléb a rozmanité přílohové omáčky dle vlastní chuti – okurková, sladká čínská atd.

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz