Sekaná trochu jinak

Sekaná trochu jinak

10.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Sekaná – božské jídlo. Jen Bůh ví, co v ní je semleto. Proto sekaná trochu jinak. Je to jídlo pro nás a víme co v ní je.

Ingredience

  • 0,5 kg mletého hovězího masa
  • 1 houska
  • zelená petrželka (asi svazek)
  • 1 větší cibule
  • 1 vejce
  • 2 lžičky hořčice
  • 15 dkg tvrdého sýra (např. gouda)
  • 40 dkg brambor
  • 40 dkg mrkve
  • 1 střední pórek
  • 2 dcl smetany
  • mléko
  • sůl, pepř

Postup přípravy pokrmu

Housku namočíme do mléka. Do mletého masa vmícháme nasekanou petrželku, jemně nakrájenou cibuli, vejce, hořčici, vymačkanou housku a dle chuti sůl a pepř. Ze směsi vytvarujeme váleček, který vložíme do pekáče. Podélně ho několikrát nakrojíme a vzniklých zářezů vložíme na dlouhé nudličky nakrájený tvrdý sýr. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, mrkev a pórek na kolečka a přidáme k sekané. Smetanu ochutíme solí a pepřem a přelijeme jí zeleninu. Pečeme v troubě asi hodinku.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz