Mleté maso s ananasem a paprikami

Mleté maso s ananasem a paprikami

10.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ananas není v našich krajích běžnou surovinou při přípravě masitých pokrmů. Globalizace a změna režimu přispěly mimo jiné i k tomu, že ananasů je na trhu dost a za přijatelnou cenu. Takže, chutě do díla.

Ingredience

  • 0,5 kg mletého hovězího masa
  • 1 střední ananas
  • 1 červená a 1 zelená paprika
  • svazek zelené cibulky
  • 1 zelená a 1 červená feferonka
  • kečup
  • karí
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • vývar
  • olej na smažení

Postup přípravy pokrmu

Papriky a feferonky zbavíme zrníček. Papriky nakrájíme na nudličky feferonky na kolečka. Ananas oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibulky i s natí pokrájíme šikmo na kolečka. Na rozpáleném oleji osmažíme mleté maso, přidáme papriky, feferonky a ananas. Podlijeme vývarem přidáme kečup a karí a pod pokličkou dusíme 10 minut. Přidáme pokrájené cibulky, zamícháme a dusíme ještě 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a přisladíme. Podáváme s rýží. Můžeme ozdobit např. kolečkem ananasu mírně osmahnutým na másle.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz