ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Ti, kteří dávají přednost zelenině před masem si tento lahodný pokrm mohou nazvat např. „Plněný lilek“. Výsledek je týž, ale svědomí je čisté. Každopádně ochutnejme lilek, jak ho připravují v Albánii.
Cibuli, papriku, rajčata nahrubo nakrájíme, česnek nadrobno nasekáme a vše promícháme s masem. Zapečeme, až maso změkne. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku. Lilky z jedné strany nakrojíme a vydlabeme měkkou dužinu. Slupky lilku podélně zebrovitě oloupeme (jak by řekla chytrá horákyně – lilek oloupaný – neoloupaný) a takto upravený zlehka osmahneme na oleji. Do vychladlých lilků naplníme připravenou masovou směs. Plněné lilky vložíme do vymaštěného pekáče, podlijeme vodou do výše tří čtvrtin výše lilků a pečeme, až se voda vypeče.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz