ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Vývar:
Krupicové noky:
Vývar:
Hovězí maso a zeleninu nakrájíme na větší kusy a prudce opečeme na oleji (cibuli neloupeme, česnek jen rozmáčkneme), přidáme koření, zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu, příkon tepla zmírníme na minimum a vývar „táhneme“ alespoň 3 hodiny. Poté jej scedíme.
Krupicové noky:
Mléko s máslem přivedeme k varu a za stálého míchání vsypeme krupici. Jakmile se těsto odpaluje – nechytá se na stěny hrnce a vařečku, necháme ho zchladnout, přidáme vejce, špetku muškátového květu, sekanou petrželku, dobře promícháme. Z těsta vykrajujeme pomocí navlhčené lžičky noky, které vhazujeme do vroucí osolené vody, zavaříme asi 3 minuty, než vyplavou na povrch a vyjmeme, krátce propláchneme studenou vodou a zakápneme trochou oleje.
Do talířů servírujeme očištěné kapustičky rozkrojené na půlky, kedlubnu na tenké proužky či plátky, noky a vše zalijeme horkým vývarem.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz