ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Karí, chilli – chuť a vůně exotických krajin. Proč bychom se trmáceli na druhý konec světa, když dnes vše potřebné seženeme v každé lepší sámošce. Provoňme si naší kuchyni a mějme se, i když na první pohled vypadá příprava složitě a náročně. Ale jen na první pohled.
Maso promícháme se sezamovými semínky, strouhaným kokosem, sezamovým olejem a vejci. Osolíme (spíše více, než méně), přidáme mletý kmín, chilli a karí a necháme chvíli proležet. Chřest oloupeme, odřízneme zdřevnatělé konce a nakrájíme ho na kousky veliké cca 2 cm. Cibulky nakrájíme na tenká kolečka. Na rozehřátém olovovém oleji osmahneme celé stroužky česneku a pokrájenou cibulku. Přidáme nakrájený chřest, osmahneme, zaprášíme lžící karí, promícháme, přidáme sherry, podlijeme zeleninovým vývarem a pod poklicí povaříme 10 min. Z odleželé masové směsi formujeme malé kuličky, které dozlatova osmažíme na rozpáleném oleji a podáváme s již připraveným karí.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz