Dvojitý smažený řízek

Dvojitý smažený řízek

21.07.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

8 porcí:

  • 800 g hovězí svíčkové
  • 800 g vepřové krkovice (případně kuřecích prsou)
  • pepř
  • sůl
  • 100 g másla

na obalení:

  • hladká mouka
  • vejce
  • trochu mléka
  • sůl
  • strouhanka
  • olej na smažení
  • citron

Postup přípravy pokrmu

Z každého masa nakrájíme po osmi stejných plátcích a rozklepeme je, ochutíme solí a pepřem. Na plátky vepřového (kuřecího) masa klademe do středu plátek másla, zakryjeme plátkem svíčkové a po okrajích poklepeme, aby se masa spojila. Tuplované řízky obalíme v trojobalu – v mouce, rozmíchaném vajíčku s mlékem a solí, ve strouhance. Smažíme v hojném množství oleje dozlatova z obou stran. Řízky necháme okapat na papírovém ubrousku a servírujeme je s citronem.

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz