ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Mleté maso osmahneme spolu s cibulí na másle, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a dusíme, až maso změkne. Přidáme rajčata, sekanou čerstvou petrželku a povaříme. Přidáme 4 bílky a strouhanku a řádně promícháme. Lilky nakrájíme po délce na plátky 1 cm silné a po obou stranách je osmahneme na másle s olejem. Do pekáče vymaštěného a vysypaného strouhankou klademe vrstvu osmahnutých plátků lilku, vrstvu masa, vrstvu lilku atd. Lilek vespod a lilek jako poslední vrstva, toť zásada. Z mléka a hladké mouky připravíme bešamel, do kterého přidáme nastrouhaný balkánský sýr a 4 žloutky. Vše promícháme a zalijeme tím navrstvený lilek s masem. Pečeme ve vyhřátá troubě 45 min.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz