Telecí na hříbkách a smetaně

add Každý zkušený houbař má svoje "místečka" odkud vždy nějaké hříbky přinese...
Více... Více...

Silná hovězí polévka

add Silná hovězí polévka s houbami, ozdobená pažitkou.
Více... Více...

Bratislavský tokáň

add Tokáň známe především z maďarské kuchyně. Naši východní kdysi spoluobčané mají svá specifika, takže tento tokáň je specificky bratislavský. Ostatně, mají k Maďarsku velmi blízko a dobré jídlo nezná hranic.
Více... Více...

Hovězí na burgundský způsob

add Burgundsko vděčí za své jméno kmenům germánských Burgundů, kteří založili v 5. století v jihovýchodní Galii svoji říši, jež se v 6. století stala součástí franské říše a my vděčíme Burgundám za vinikající víno.
Více... Více...

Pěna z uzeného jazyka s červenou řepou

add Jemná pěna z uzeného jazyka doplněná marinovanou okurkou a červenou řepou je sikvělý rozjezd pro nabuzení chuťových buněk. 
Více... Více...

Tatarský biftek

add Tatarský biftek trochu jinak – na pařížský způsob
Více... Více...

Bramborová roláda plněná masem

add  Bramborová roláda plněná mletým masem a zelím. 
Více... Více...

Sladkokyselé grilované roštěnky

add Grilování je doménou mužů. Dělají to s láskou. Ti mladší okukují na plážích, jak se „roštěnky grilují“ aby je mohli sbalit, ti odrostlejší se postaví k rozpálenému grilu. I to má cosi do sebe a mnohá „roštěnka“ se chytí.
Více... Více...

Svíčková s koprovou omáčkou

add Koprová omáčka rozhodně patří do tradiční české kuchyně. S falešnou svíčkovou tvoří tu nejlepší kombinaci chutí.
Více... Více...

Zapečené brambory s mletým masem

add Brambory, jakožto „největší užitek, který lidstvo z objevení Ameriky mělo“ podle botanika Jana Svatopluka Presla, jsou pro nás dnes základní surovinou u mnoha jídel. To neznamená, že z nich nemůžeme stále uvařit kombinací správných surovin originální jídlo.
Více... Více...

Krkonošský medvěd

add Krkonošský medvěd nemusí být jen pivo, uděláme si ho ze zadního hovězího masíčka. Ale není na škodu ho pořádně zapít.
Více... Více...

Dušený hovězí krk na zelenině

add Hovězí krk dušený na zelenině se žampiony sametovým bramborovým krémem.
Více... Více...

Hovězí maso s citronem

add Prostě recept s hovězím masem...
Více... Více...

Biftek s banánem a zázvorovou omáčkou

add Šťavnatý polosyrový biftek, jenž si uchovává hodnotné živočišné bílkoviny, zázvorová omáčka, která rozpálí organizmus, a jemný banán, co pohladí, vám dopřejí nevšední chuťový zážitek.
Více... Více...
Strana 1 z 6