Zálesácký guláš

add Vařil-li pravý zálesák guláš, přidal všechno co měl v množství přiměřeném. Muselo toho být hodně, muselo to být vydatné a muselo to chutnat. Základem vždy bylo maso a fazole.
Více... Více...

Garni arach

add Garni arach - lilek zapečený s mletým masem, je jedním ze zajímavých jídel Arménské kuchyně.
Více... Více...

Sladkokyselé grilované roštěnky

add Grilování je doménou mužů. Dělají to s láskou. Ti mladší okukují na plážích, jak se „roštěnky grilují“ aby je mohli sbalit, ti odrostlejší se postaví k rozpálenému grilu. I to má cosi do sebe a mnohá „roštěnka“ se chytí.
Více... Více...

Závitky s vinným listem

add Vyčkejte, až réva vinná rozvine mladé lístky a neleňte je zavařit do slaného nálevu. Můžete si pak po celý rok dopřávat tuto bulharskou delikatesu, která chutná ještě více druhý či třetí den po zpracování (samozřejmě uchovaná v lednici). 
Více... Více...

Polévka ze sekyrky

add Hutná a vydatná polévka patří do každodenního táborového jídelníčku. 
Více... Více...

Uzeniny zapečené s kysaným zelím

add V tomto pokrmu nacházíme kombinaci vydatných uzenin s pikantním zelím snoubených s lahodným bílým vínem. Tyto protiklady mají zásluhu na vynikajícím výsledku.
Více... Více...

Biftek s banánem a zázvorovou omáčkou

add Šťavnatý polosyrový biftek, jenž si uchovává hodnotné živočišné bílkoviny, zázvorová omáčka, která rozpálí organizmus, a jemný banán, co pohladí, vám dopřejí nevšední chuťový zážitek.
Více... Více...

Hovězí polévka - přesnídávková

add Polévka je grunt... Polévka zpravidla předchází hlavní chod (u oběda), v bohatším menu se podává po studeném předkrmu, následovaná případně ještě teplým předkrmem (snackem).
Více... Více...

Ruský boršč

add Existuje mnoho způsobů jak připravit ruský boršč a záleží jen na tom, kdo ho připravuje. Ale jedno mívají boršče vždy společné – maso, červenou řepu a zeleninu.
Více... Více...

Pivní karbanátky se sýrovou omáčkou

add Karbanátky, ve kterých převažuje zelenina a jsou dochucené nasládlým černým pivem přelité sýrovou omáčkou.
Více... Více...

Hovězí mole

add Mole je odvozeno od slova moli, což po aztécku znamená omáčka kořeněná chilli. My zde využijeme také nezvyklou kombinaci čokolády a hovězí roštěné. 
Více... Více...

Hovězí loupaná plec na rozmarýnu

add Rozmarýn pomáhá lepšímu trávení, vylučování žluči a moči, proti nadýmání, při nízkém krevním tlaku.
Více... Více...

Guláš starého pastevce

add Guláš je původně maďarský pokrm tvořený nakrájenými masovými kostkami v omáčce z cibule, kořeněné paprikou. Slovo je odvozeno z maďarského „gulya“ (stádo hovězího dobytka), ze kterého pochází maďarský název gulyás.
Více... Více...

Hovězí po čínsku

add Čína je převeliká země, navíc pověstná velkými ohňostroji, Velkou čínskou zdí i kulinářským uměním, které je přec pro nás z říše orientu. Nicméně se i tak může státi velkým gastronomickým zážitkem.
Více... Více...
Strana 1 z 6