Masová trilogie na jehle s ratatouille

add Ratatouille [čti ratatuj], je tradiční francouzský zeleninový pokrm, připravovaný zejména v okolí města Nice.
Více... Více...

Svíčková Wellington

add Svíčková Wellington je slavnostní pokrm, u kterého je důležité načasování, protože nevidíte na první pohled stav svíčkové.
Více... Více...

Hovězí po čínsku

add Čína je převeliká země, navíc pověstná velkými ohňostroji, Velkou čínskou zdí i kulinářským uměním, které je přec pro nás z říše orientu. Nicméně se i tak může státi velkým gastronomickým zážitkem.
Více... Více...

Hovězí na burgundský způsob

add Burgundsko vděčí za své jméno kmenům germánských Burgundů, kteří založili v 5. století v jihovýchodní Galii svoji říši, jež se v 6. století stala součástí franské říše a my vděčíme Burgundám za vinikající víno.
Více... Více...

Sekaná s olivami a moravským uzeným

add Italské olivy, moravské uzené, česká kuchyně? Proč ne. Vzájemně se to krásně a chutně doplňuje. Vyzkoušejte!
Více... Více...

Polévka ze sekyrky

add Hutná a vydatná polévka patří do každodenního táborového jídelníčku. 
Více... Více...

Steak z hovězí roštěné

add Steak z hovězí roštěné s bramborou plněnou špenátem. 
Více... Více...

Bobotie

add Jak se stravují v jižní Africe? Než tam pojedete, zkuste zda-li vám tam bude chutnat.
Více... Více...

Bramborová roláda plněná masem

add  Bramborová roláda plněná mletým masem a zelím. 
Více... Více...

Klasický hovězí burger

add Maso v burgeru je možné doplnit podle vaší chuti a bude vždy výborný. Příprava této pochoutky je snadná - rozkrojit housku, připravit maso a vyskládat nejrůznější druhy přílohy dovnitř. Ale zkoušeli jste už péct domácí housku? My vás to naučíme.
Více... Více...

Telecí na hříbkách a smetaně

add Každý zkušený houbař má svoje "místečka" odkud vždy nějaké hříbky přinese...
Více... Více...

Španělské ptáčky

add Jak se španělský ptáček českou specialitou stal? Ptáček coby pokrm v podobě hovězí rolky má nejhlubší kořeny v židovské kuchyni.
Více... Více...

Znojemská hovězí pečeně

add Když jde o Českou kuchyni, musíme mezi Svíčkovou a Koprovou omáčku určitě zařadit i tu Znojemskou!
Více... Více...

Hovězí nudličky s dresingem

add Provence - tato jižní část Francie dala jméno asi nejznámější směsi koření. Provensálské koření obvykle obsahuje rozmarýn, bazalku a tymián, někdy také majoránku, dobromysl, saturejku, estragon, v americké variantě se přidává i levandule.
Více... Více...
Strana 1 z 6