
V průběhu zrání dochází k takovým procesům, které zaručí, že steak či pečeně z vyzrálého masa bude křehčí a šťavnatější než z masa, které tímto procesem neprošlo a je proto tuhé a velmi těžce kulinářsky použitelné.
V průběhu zrání dochází k takovým procesům, které zaručí, že steak či pečeně z vyzrálého masa bude křehčí a šťavnatější než z masa, které tímto procesem neprošlo a je proto tuhé a velmi těžce kulinářsky použitelné.
Suché zrání - po porážce zraje maso ve čtvrtích v chladicích boxech, při stálé teplotě a vlhkosti po dobu min. 7 dnů
Mokré zrání - maso je rozbouráno, vakuováno a zraje přímo ve vakuu
Důležité informace k vakuovanému masu: Během zrání se v mase vytváří kyselina mléčná, která způsobuje typický nakyslý odér, který ovšem není na závadu. Vyskytne-li se v balení nazelenalá šťáva (nikoli maso) nejedná se o vadu, ale přirozený průvodní jev vyzrálosti. Vyzrálé maso můžeme před použitím jemně omýt vodou a osušit, ale hlavně ho necháme dostatečně dlouho na vzduchu, aby získalo pokojovou teplotu (studené maso z ledničky není pro kulinární úpravu vhodné).
Maso bez kosti má od zabalení cca 20 denní min. trvanlivost, v neporušeném obalu jej ale můžete nechat vyzrát doma v chladničce při teplotě okolo 2°C dle individuálních preferencí.
Pro fajnšmekry doporučujeme vyzkoušet cca 50 – 60 dní počítaných od data porážky vyznačeného na obalu.
Wagyu z Bioparku: objednávejte v našem e-shopu!
Společnost Biopark, jakožto největší chovatel skotu plemene wagyu v ČR, již od roku 20...
Více...
|
ANGUSO: Farmářské trhy Trutnov - Poříčí opět každou sobotu!
Přijďte navštívit naše Farmářské trhy v Trutnově - Poříčí, které se konají každou sobo...
Více...
|
BIOPARK má výdejní místa po celé Praze!
Biohovězí od Bioparku, s.r.o. můžete koupit hned na několika místech Prahy: http://www...
Více...
|
Milujuhovezi.cz na webovém projektu "Jen to dobré"
Rozhovor o webu milujuhovezi.cz na webovém projektu Ministerstva zemědělství "Jen to d...
Více...
|