Čeněk Mareček (JOKA-Mareček s.r.o.)
OFFLINE

Čeněk Mareček (JOKA-Mareček s.r.o.)

0
1394
Čeněk Mareček (JOKA-Mareček s.r.o.)
...
masná plemena
celoročně
rozvoz do domu
21-30
JOKA-Mareček s.r.o.
Purkyňova 445/6
Žďár nad Sázavou
Kraj Vysočina
59102
Česká republika
+420 602484482
+ 420 602484482
-

V roce 2019 jsme začali prodávat "vyzrálé hovězí maso přímo z farmy". Pro zrání jsou pečlivě vybírány kusy masných plemen, (jalovice), které jsou ve stáří max. 24 měsíců s jasným původem z České republiky.

U hovězího masa (na rozdíl od kuřat či ryb) se získává vyšší jakost procesem zrání. Je to složitý biochemický proces, při kterém dochází k uvolňování ztuhlosti svalu, zlepšuje se vaznost masa a výrazně se zlepšují vlastnosti masa pro jeho kulinářské využití.

Zrání hovězího masa se pozitivně podílí na jeho křehkosti, šťavnatosti a zároveň dochází k uvolňování extrakčních látek, které zvýrazňují chuťové vlastnosti a aroma masa. Jinými slovy, zralé maso obsahuje méně vody, je chuťově výraznější, měkčí a šťavnatější než maso čerstvé.

Dobře zralé, vakuově zabalené maso zmrazením neztrácí svoji kvalitu. U odleželého a zralého masa již nejsou vlákna tak ztuhlá a tvrdá, tudíž zamrazením se nemohou poškodit. I po pomalém rozmrazení na pokojovou teplotu si maso zachovává svoji jemnost, křehkost a šťavnatost. Velmi záleží na tom, jaké kvality je maso.

Po zrání obsahuje maso méně vody a získává tmavší barvu. Nicméně po vyjmutí masa z ochranného obalu získává maso původní červenou barvu po cca 25 minutách.

Naše vyzrálé hovězí maso si můžete objednat na našich stránkách: www.jokamarecek.cz, nebo na tel. 606 728 158 paní Marečková.

 

ČlánekKategorieVytvořeno
Tento uživatel nemá žádné články.
2019/04/27
(4.5) (2)

Mapa