ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Vyčkejte, až réva vinná rozvine mladé lístky a neleňte je zavařit do slaného nálevu. Můžete si pak po celý rok dopřávat tuto bulharskou delikatesu, která chutná ještě více druhý či třetí den po zpracování (samozřejmě uchovaná v lednici).
5–6 porcí:
Cibuli a rajčata nastrouháme a dáme podusit do předehřátého oleje. Podlijeme trochou vody a přidáme opranou rýži s masem. Dusíme, dokud rýže nenasákne vodu a je téměř měkká a sejmeme z ohně. Do každého vinného listu vložíme lžíci masové směsi a zavineme závitky, které skládáme do kastrolu natěsno vedle sebe, zakápneme olejem a podlijeme cca 300 ml vody, zatížíme talířem, popřípadě ještě těžším předmětem (závaží, kámen) a dusíme na mírném ohni, dokud se nevydusí téměř všechna voda. Necháme vystydnout, poté vychladíme a podáváme s bílým jogurtem.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz